Rijk zijn binnen vijf minuten.

Mensen luisteren niet eens meer naar elkaar tegenwoordig. Ze zijn afgeleid van wat er achter hen gebeurt of ondertussen bezig met hun telefoon. Het is normaal geworden dat je vaker een zin moet herhalen of je opnieuw moet voorstellen terwijl je al een uur met iemand aan het praten bent. Wanneer kom je eindelijk eens terecht bij hoe jij je echt voelt of waar jij je zorgen om maakt? Wanneer is er tijd voor oogcontact? Waarom zijn woorden alleen niet genoeg? Moet ik schaars gekleed bij een dikke auto staan terwijl er geld op mij regent? Ben ik dan jouw tijd waard? 

Ik wou dat er iemand opkeek toen ik jonger was. Toen ik niet wist wat een echt gesprek inhield. Toen was onzichtbaar zijn heel gewoon. Nu nog steeds. Totdat er een pandemie kwam en iedereen ineens eerlijk kon zeggen waar we echt mee zaten. Dat we bang waren. Dat we blut waren. Dat we een knuffel misten. Misschien voelden we ons al jaren vreselijk, maar zijn we nu genoodzaakt om van onze telefoon op te kijken. Te luisteren. Te praten. Iets nieuws te leren. Een ervaring rijker te zijn. Een ontdekking rijker te zijn. Een verhaal rijker te zijn. Dit is mijn verhaal. Rijker Dan De Koning.